Ireland blog thumbnail

Work Hard, Play Hard – Ireland

Een werkvakantie, iets wat je in het digitale tijdperk steeds vaker hoort. Die mogelijkheid is er bij CutTheWeb ook. Daar wilde ik ook weleens gebruik van maken. Nu heb ik het geluk dat 1 van mijn beste vrienden vaak in het buitenland zit voor zijn werk, dus ik dacht laat ik hem opzoeken. Dit keer was hij in Ierland. Nadat we onze roosters hadden vergeleken, gingen we een planning maken. De planning van mijn vriend is altijd 3 dagen werken, 3 dagen vrij. Dat komt mooi uit, want dan plan ik mijn eigen rooster zo in dat ik 9 dagen naar Ierland kan waarvan er 3 dagen gewerkt wordt. De dag is aangebroken om te vliegen en here we go!

De eerste dag gingen we Dublin verkennen, we hadden een Irish Whiskey tour gedaan bij de Teeling distillery. Waarna we naar een concert van The War on Drugs gingen bij het Trinity College. Iets van een goed begin is… Dag 2 en 3 stonden in het teken van het landschap rondom Dublin verkennen. Prachtige hike routes met rollende heuvels en groene vlaktes tot aan de horizon. Dag 2 hadden we een hike van 10 km gedaan. Dit was prima te doen en we dachten op dag 3, laten we eens een hike doen met wat meer uitdaging… Dus hadden we een route gekozen van 28 km en 1.100 meter hoogteverschil. Om te zeggen dat dit een uitdaging was is een grove understatement. De laatste 10 km was om te janken en als straf was de laatste 3 km ook nog eens steil omhoog om terug bij de auto te komen. Ik voel het nu nog in mijn benen als ik eraan terugdenk. Maar wel blij dat we dat hebben gedaan!

Na een stukje Play Hard hoort natuurlijk ook het Work Hard erbij. Er stonden namelijk nog een paar kwartaalmeetings op het menu die nog gemaakt moesten worden. De komende 3 dagen hard gewerkt aan deze kwartaalmeetings, maar ook onze eigen SEO verbeteren, de overgang van de oude Google Analytics naar de nieuwe Analytics in orde maken, plus campagnes opzetten voor een nieuwe klant en ook wat interne meetings met het team gehad.

De laatste 3 dagen gingen we met de auto naar het westen van Ierland. De Cliffs of Moher en de Ring of Kerry stonden in het verschiet. De kliffen waren echt overweldigend machtig mooi. Als je een stukje verder liep over de kliffen dan waren er opeens een stuk minder toeristen en werd het pad waar je op moet lopen ook een stuk gevaarlijker, er was op een gegeven moment namelijk geen railing meer en je liep 1 meter langs een 200 meter diepe afgrond. Daar komt ook nog eens bij dat er soms een harde wind was. Opletten dus! De 2 laatste dagen gingen we rond de Ring of Kerry rijden. Een prachtige berg en kustroute vol bezienswaardigheden zoals een stenen fort uit de ijzertijd, een grote waterval en pootafdrukken van een van de eerste zeedieren die op land terechtkwamen, 385 miljoen jaar geleden! De laatste dag stond vooral in het teken van reizen, we moesten namelijk 4 uur rijden om weer naar Dublin te komen. Natuurlijk een paar uur van tevoren het vliegveld in, terwijl storm Poly door Nederland raasde en heel het treinverkeer plat lag. Uiteindelijk, uitgeput thuis gekomen na de klok rondgereisd te hebben. Al met al een prachtige werkvakantie die zeker voor herhaling vatbaar is!

Deel dit artikel op je socials

Laat een reactie achter
*Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.